-

Test organizmu na nietolerancję pokarmową metodą EAV


Co to jest nietolerancja pokarmowa
Nietolerancja pokarmowa to szczególny rodzaj nieprawidłowej reakcji organizmu na pokarm. Przeprowadzone w ostatnich latach badania wskazują, że nietolerancja pokarmowa może przyczynić się do rozwoju wielu chorób autoimmunologicznych oraz chorób nieznanego pochodzenia.

Szacuje się, że problem nietolerancji pokarmowej dotyczy 50% osób dorosłych. Osoby ze zdiagnozowaną nietolerancją pokarmową po odstawieniu pokarmu odnotowują lepsze samopoczucie i cofnięcie się objawów.

W przeciwieństwie do alergii, objawy nietolerancji pokarmowej nie pojawiają się natychmiast po spożyciu pokarmu, ale z opóźnieniem – nawet do kilkudziesięciu godzin po kontakcie z konkretnym składnikiem pożywienia.

Jakie są objawy występujące przy nietolerancji pokarmowej
Objawy nietolerancji pokarmowej są nieswoiste i często nie są kojarzone ze spożywanym pokarmem. Tymczasem ukryta, opóźniona reakcja pokarmowa wywołuje przewlekły stan zapalny, odpowiedzialny za objawy takie jak: ból głowy, depresja czy podkrążone oczy.

Główne objawy nietolerancji pokarmowej to:

ból brzucha, wzdęcia, nadwaga
problemy skórne, zmarszczki, przedwczesne starzenie się skóry
obrzęk tkanek, skórka pomarańczowa – cellulit
Bóle głowy, zawroty głowy, migreny, bóle zatok, zasłabnięcia
cienie pod oczami, łzawienie, zaczerwienienie oczu, zaburzenia widzenia, dzwonienie i szum w uszach, zaburzenia słuchu, zapalenie ucha, katar, zatkany nos, powiększenie migdałków, zapalenie gardła, podatność na przeziębienia, przewlekły kaszel, zapalenie zatok, uczucie kołatania serca, zwolnienie pulsu, zbyt niskie lub zbyt wysokie ciśnienie, przyspieszenie tętna, ziewanie, chrypka, astma
leukocytopenia, niedokrwistość, hipoglikemia, hiperglikemia, cholesterolemia, triglicerydemia

Jak poznać objawy nietolerancji pokarmowej
ból brzucha, niestrawność, zgaga, zaparcia, skurcze, mdłości, wzdęcia, owrzodzenia, biegunka, zaburzenia wchłaniania pokarmu, brzydka woń z ust
wysypki, rumień, pokrzywka, egzema, łupież, wypadanie włosów, łuszczyca, trądzik, grzybica, świąd skóry, cellulit, nadmierne pocenie się, nadmierne rogowacenie, przebarwienia
lęk, depresja, niepokój, płaczliwość, nadpobudliwość, rozdrażnienie, ADHD, problemy z pamięcią i koncentracją, anoreksja, bulimia
zespół przewlekłego zmęczenia, bezsenność, chrapanie, senność po jedzeniu, nadwaga, niedowaga, bóle stawów, osłabienie, skurcze mięśni, bóle kręgosłupa, reumatyzm, osteoporoza, bolesne miesiączki, stany zapalne pochwy, syndrom przed-menstruacyjny, infekcje, nadmierne pocenie się, zaburzenia potencji, nieprzyjemny zapach potu

Jak wygląda badanie
Test EAV na nietolerancję pokarmową odbywa się w trakcie godzinnej wizyty. Jest bezbolesny, bezinwazyjny, nie posiada skutków ubocznych, może być stosowany również dla małych dzieci. Test precyzyjnie określa ponad 200 nietolerowanych substancji.
Obejmuje alergie centralne (białko mleka krowiego, laktoza, białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, pszenica, gluten, roztocze kurzu domowego, roztocze kurzu mącznego, candida albicans, metale: nikiel, kobalt), będące u wielu osób katalizatorem ich skłonności do wielu dolegliwości np. atopowe zapalenie skóry, skazę białkową, astmę, trzeci migdał, obrzmiałą na tle alergicznym przegrodę nosową oraz jelito drażliwe. Test obejmuje także nietolerancje na inne produkty spożywcze, spoza alergii centralnych.

Diagnostyka EAV daje możliwość precyzjnego określenia nietolerancji pokarmowych.
Niektórych nietolerancji pokarmowych, czy alergii nie można w ogóle zdiagnozować metodami laboratoryjnymi, ale jest to możliwe za pomocą właśnie diagnostyki EAV.

Nie wykryte i nie zdiagnozowane nietolerancje pokarmowe są w stanie wywołać wiele różnych dolegliwości, które mogą być mylone z innymi chorobami.

Testowane są następujące produkty:

Zboża: pszenica, żyto, jęczmień, owies, proso, orkisz, soja, kasza gryczana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże, gluten
Orzechy i strączkowe: kakao, orzechy włoskie, orzechy laskowe, migdały orzeszki ziemne, fasola, soja.
Mięsa: wołowina, kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina
Ryby i owoce morza: mięso ryb słodkowodnych (karp, pstrąg), dorsz, flądra, łosoś, śledź, makrela
Warzywa: marchewka, cebula, szpinak ogórek, ziemniak, pomidor
Owoce: jabłko,porzeczka, grejpfrut, melon, pomarańcze, cytryny, truskawki, gruszka, malina, agrest, winogrono, banan, wiśnia, morela,
Używki: kawa, herbata, cukier, miód,
Inne: białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, białko mleka krowiego, laktoza,
Cukry i słodziki: Sorbit, Maltitol, Mannit, Cyclamat, Aspartam, Palatinose
Dodatki spożywcze: kwas salicylowy (i salicylany), kwas acetylosalicylowy

 
Test elektrodermalny EAV metodą dr Voll'a na nietolerancję pokarmową jest obecnie najlepszą metodą diagnozującą nietolerancje metaboliczne. To co go wyróżnia to możliwość wykrycia przyczyn dolegliwości nawet gdy nie dają jeszcze wyraźnych objawów. Wszystko to po to, by nie dopuścić do degeneracji organizmu jakie mogą powstać w wyniku zaniedbania. Wykonując test uzyskamy informację w jakim stopniu gluten i inne nietolerancje pokarmowe wpływają na pracę układów i narządów.
 
Jak przygotować się do badania
W dniu badania, przed jego rozpoczęciem należy być na czczo 2 godziny oraz zadbać o dobre nawodnienie organizmu. Aby badanie było wiarygodne nie wolno w tym dniu pić kawy, alkoholu, silnej herbaty, napojów energetycznych.

Jeśli chcesz mieć pewność, że nie spożywasz pokarmów i produktów spożywczych, których nie toleruje Twój organizm i które w rezultacie mają niekorzystny wpływ na Twoje zdrowie i samopoczucie, nie czekaj dłużej tylko wykonaj test na nietolerancje pokarmowe.

 

Zarezerwuj wizytę już teraz klikając u góry strony w link REZERWACJA ON-LINE, albo zadzwoń i umów się na wizytę tel. 602 423 700 (w godz. 15-21)

 

 

- - - - - - - - - -